Női fürdőruhák

Sokunk fejében télen és nyáron ott motoszkál a gondolat, hogy magunk mögött kellene hagynunk az iskolát, a munkát, az idegesítő barátokat, néha még a családunkat is és elutazzunk a homokos tengerpartra. Ahol semmivel és senkivel nem kell foglalkozni, csak egész nap süttetjük a hátunkat, valamint a hideg vízben hűsölünk és felvágunk az új, divatos fürdőruhánkkal. Erre a célra régen csak egy típus volt, az unalmas és kicsit sem vonzó fürdődressz. Mára a divat címszó olyan erőssé vált, hogy a gyártók kénytelenek voltak nem csak a célját szolgáló, de jól kinéző darabokat készíteni így a különböző boltok hatalmas választékot kínálnak a vevőiknek. Csak, hogy néhányat felsoroljunk közülük ott a bikini, tankini, skirtini, trikini, monokini, seekini, burkini, variokini a string bikini és a microkini. Habár ezek csak a legelterjedtebb fajták, vannak köztük igencsak merész darabok is.

furdoruha

Sok esetben a név árulkodik, hogy az adott fürdőruha miben is tér el a többitől, mi teszi különlegessé. Az egyrészest senkinek nem kell bemutatni, úszásra máig a legjobb darab és ez így is marad még sokáig. A leírtak között ott van a bikini, amely örök klasszis és az eladási statisztikákat nézve a legnépszerűbb már nagyon sok éve, hiszen nem túl kihívó de mégis kiemeli a női testet és kényelmes viselet. Ennek a két részből álló fürdőruhának számos fentebb felsorolt változata ismert melyek egyre kihívóbbakká váltak az évek alatt ilyen például a string bikini, ahol az anyag szélessége sokkal vékonyabb. A microkini keveset látott darab, hiszen csak és kizárólag az intim területeket takarja el, stílusban nagyon hasonló társa a seekini ugyan első látszatra többet takarna, de az anyagát úgy alakítják ki, hogy mindent látni enged a viselőéből ezáltal talán az egyik leg merészebb fürdőviselet a piacon. Sok nyilvános strand kitiltotta ez az utóbbi két változatot, arra hivatkozva, közszemérem sértésre hivatkozva. Viszont a bikininek vannak szolidabb, többet takaró változatai, mint például a skirtini, ahol az alsó részt egy rövid szoknyára cserélték vagy épp a tankini ahol a felső rész egy testre simuló top.

kalap és fürdőruha

Sokan a mai napig küszködnek azzal, hogy nincs tökéletes „beach body” alkatuk és ezáltal nem könnyű magukra tökéletesen illő fürdőruhát találniuk. Az ő előnyükre válik, hogy évről évre jelennek meg újabbnál újabb típusok így egyre könnyebbé válik a keresgélés. Érdemes viszont alaposan utánajárni és kideríteni, hogy kinek milyen testalkata van, mivel sok esetben csak azérti magát kellemetlenül az ember egy fürdőruhában, mert nem illik hozzá. Mind különbözőek vagyunk, így nem is várhatjuk el, hogy mindenkin ugyan úgy álljon az összes viselet, így esetlegesen a kisebb mell méret, a szélesebb derék, teltebb idomok, alacsony testmagasság és számos egyéb tényező befolyásolja, hogy mit volna érdemes viselni. Szerencsére, néhány esetben elegendő csupán egy pár apró trükköt bevetni, hogy lényeges különbséget tapasztalhassunk ilyenek például a megfelelő szín választás, vagy épp egy mintásabb felsőrész viselése. Ezekről érdemes az adott boltba az eladókat is megkérdezni, mivel sok esetben ők tudják a választ csak az emberek nem szeretnek segítséget kérni.

Az eddig felsoroltak között többnyire kihívó, a másik nem tekintetét magára vonzó darabok voltak, de érdemes megemlíteni a kevésbé szexi darabokat is amiket kifejezetten egy-egy célra gyártanak a mai napig például a LegSuit amit az aktív vízi sportot űzők már talán jól ismernek. Szörfözés, búvárkodás vagy bármi egyéb, ahol más darabok esetében félő, hogy a felső vagy az alsó rész elmozdul. Apró érdekesség, a homokóra testalkatúaknak kifejezetten ajánlják, ezt a fajta viseletet.

A téma eléggé adja, hogy említést tegyünk egy másik fajta fürdőruháról, ami nem más, mint a burkini. A burkini egyetlen célja a kitalálása óta az volt, hogy a Muslim nők is ugyan úgy élvezhessék a tengerparti életet, mint bárki más. Viszont meglepő módon gyorsan trenddé vált és sokan azért hordják, hogy a bőrüket óvják a nap káros sugaraitól, elkerülve a különböző napellenző krémek használatát, melyek ártalmasok lehetnek a bőrüknek.

A fürdőruhák két legelterjedtebb anyaga a Polyester és a Nylon. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, amíg a Polyester nehezebben veszíti el a színét és ellenáll a klór káros hatásának ezáltal tovább használható. A Nylon anyagból készült fürdőruhák a kényelemre összpontosítanak, így hamarabb fakulnak ki és mennek tönkre viszont, a viselője sokkal kényelmesebben fogja érezni őket.

A női fürdőruha piac mára jócskán túlnőtte magát, így sok gyártó nem csak a divatosságra fordít kiemelt figyelmet, hanem arra, hogy az általuk gyártott termék kényelmes és használható legyen.

Az elmúlt években sok felháborodás volt, hogy milyen az ideális női test és hogy azon, hogy kellene álljon egy fürdőruhának, ezért egy kampány keretében dupla fotókampányba kezdtek bele, ahol hétköznapi nők álltak ugyan abban a fürdőruhában a modellek mellé ez által is bemutatva a kontrasztot az idealizált és a tényleges kép között.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *