Legjobb egyrészes fürdőruha

5 ok, amiért érdemes egyrészes fürdőruhát viselnünk

A wellness-szállodák térhódításának köszönhetően már nem csak a strandszezon közeledtével érezhetjük úgy, hogy érdemes beszereznünk egy új fürdőruhát, hiszen bármikor hódolhatunk az úszás és a strandolás örömeinek. Egy előnyös, trendi darab meghatározó eleme vakációs ruhatárunknak, míg egy rossz fürdőruha akár tönkre is teheti kikapcsolódásunkat. Íme 5 nyomós érv az egyrészes fürdőruha mellett, mely napjainkban újra reneszánszát éli.

 1. KÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG

Ki ne ismerné a bosszúságot, amit a bikinifelső pántjának beállítása, ki- és bekapcsolása, megkötése okoz? Az egyrészes fürdőruha a szabad mozgás örömét kínálja, így minden vízi sporthoz tökéletes választás. Legyen szó úszásról, csúszdázásról, szörfözésről, röplabdázásról vagy búvárkodásról, mozgás közben minden a helyén marad, így biztosan nem kell aggódnunk a szétnyíló kapcsok vagy a csúszkáló pántok miatt, és attól sem kell tartanunk, hogy a bikinifelsőnk egyszer csak eltűnik a habokban.

 1. KIEMELI NŐIESSÉGÜNKET

A test vonalát követő egyrészes időtlen nőiességet, klasszikus, kifinomult eleganciát kölcsönöz viselőjének. A falatnyi bikinik helyett ez a fazon nemcsak arra alkalmas, hogy laposabb hasat varázsoljon, kiemelje nőies domborulatainkat és jótékonyan eltakarja a bőrünkön lévő esetleges striákat, sebhelyeket, hanem arra is, hogy a színek, minták és kiegészítők bravúros játékával igazi „glamúr” hatást teremtsen. Gondoljunk csak a nagy XX. századi nagy stílusikonok, Marilyn Monroe vagy Sophia Loren nőies, kortalan megjelenésére! Ha egyrészesünket hatalmas szalmakalappal, egy stílusos strandkendővel és napszemüveggel kombináljuk, garantáltan kitűnünk majd a bikinisek tömegéből, és sok elismerő pillantásban lesz részünk a vízparton.

 1. ÖNÁLLÓ RUHARADABKÉNT IS MEGÁLLJA A HELYÉT

A kombinációs lehetőségeket tekintve az egyrészes fürdőruhák sokoldalúsága verhetetlen. Miért kellene strandolás után az átöltözéssel bajlódnod, ha be szeretnél ugrani a boltba, vagy éppen sétálnál egyet a környéken? Csak kapj fel a fürdőruhádhoz egy csinos szoknyát vagy sortot, és már indulhatsz is! Sok étteremben a kétrészes fürdőruha viselete tilos, ám a trikóként vagy topként hordott egyrészesekkel megengedőbbek. Sőt, ez a fazon farmerrel kombinálva akár egy tengerparti randin vagy buliban is megállja a helyét. Egy egyrészes fürdőruhában bárhol, bármikor készen állsz a kalandra! Ezenkívül így kevesebb holmit kell a táskádba pakolnod, amikor strandolni vagy úszni indulsz, ami szintén nem utolsó szempont.

 1. FOKOZOTT FÉNYVÉDELEM

Bikiniben testünk nagy része fedetlen, ami hatékony barnulást eredményezhet. Ám bármennyire is rajongunk a napcsókolta bőr látványáért, az UV-sugarak és a leégés bőröregítő és egészségkárosító hatását ma már nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A veszélyt a nagy faktorszámú naptejek használata sem szünteti meg teljesen. Az egyrészes fürdőruhák azonban kétségkívül nagyobb védelmet nyújtanak a káros sugárzás ellen, hiszen elfedik a hasat és a hát egy részét, ráadásul így lényegesen kevesebb bőrfelületre kell naptejet felvinnünk.

 1. AZ EGYRÉSZES ÚJRA TRENDI

Míg az utóbbi évtizedek fürdőruhatrendjét egyértelműen a kétrészesek uralták, az elmúlt néhány évben az egyrészes fürdőruhák visszatértek, sőt, 2017 óta népszerűségük utolérte és el is hagyta a bikiniét. Egyre több médiaszerepelő és influenszer, köztük Jennifer Lopez és Selena Gomez választja gyakran ezt a típust. A 80-as évek Baywatch sorozatában látott fürdőruhák természetesen nagymértékű „ráncfelvarráson” estek át, és megújult formában, rafinált szabással, trendi színek és divatos minták kavalkádjával hódítanak. A növekvő igényeket a gyártók is felismerték, így egyre több igényes modell közül választhatunk, testalkatunknak és igényeinknek megfelelően.

A döntés megkönnyítéséhez következzen egy csokorra való stílustipp, melyek segítenek eligazodni a színek, minták és fazonok rengetegében:

 • A jó fürdőruhával kiemelhetjük előnyös testrészeinket, és elterelhetjük a figyelmet azokról, amelyekkel kevésbé vagyunk elégedettek. Alapszabály, hogy ha itt-ott elvennénk pár centit, érdemes a sötét, diszkrétebb színeket választanunk, míg a világos, harsány színekkel és mintákkal az adott területre vonzhatjuk a tekintetet.
 • A keblek kihangsúlyozásához bátran választhatjuk a pöttyöket és a nagy virágmintákat, kísérletezhetünk az élénkebb színekkel és a különböző díszítőelemekkel (fodrokkal, rojtokkal, masnikkal, megkötőkkel). Kis mellű hölgyek számára ideális a szivacsbetétes, push-up mellrész vagy a világosabb színű, csavart felső rész, mivel ezekkel gyönyörűen kiemelhető a dekoltázs.
 • Nagyobb mellbőség esetén kulcsfontosságú, hogy fürdőruhánk kellőképpen nyúljon, ugyanakkor ne nyomja össze a kebleket, ezért érdemes vastag pántos, merevítős modellt választani, amely megfelelő támaszt nyújt a melleknek.
 • Az anyagon futó függőleges csíkozás révén testünk optikailag akár több mérettel is csökkenhet.
 • A kivágások és a magasan szabott fazonok elterelik a figyelmet a deréktájról és a csípőről, illetve hosszabbnak láttatják a combokat. A hasi részen elhelyezett kis ráncolások szintén elfedik az alattuk megbúvó párnácskákat.
 • Ha a derekunk rövid, de a lábaink hosszabbak, akkor a csípőre szabott, sortszerű fazonok lesznek segítségünkre a derékrész nyújtásában.
 • Egyenes derék esetén a mell alatt körbefutó vízszintes csík vagy öv jelenthet megoldást, de csodákat művelhet a világos-sötét kontraszt és a homokóra alakban hangsúlyozott oldalrész is.
 • Keskeny vállak esetén célszerű nyakba akasztható pántot választani, amely optikailag szélesít.

Bármilyen fazon mellett is tesszük le a voksunkat, döntésünk alapja mindig a saját ízlésünk és kényelmünk legyen, hiszen akkor fogjuk felszabadultan, magabiztosan érezni magunkat szerelésünkben.

Ha még nem döntöttél, és némi inspirációt keresel, nézegess fürdőruhákat itt és itt, vagy pillants bele ebbe a videóba, melyben egy stylist ad tanácsot a testalkatodhoz leginkább illő fürdőruha kiválasztásában. Érdemes belenézni ebbe a műsorrészletbe is, ahol az egyrészes fürdőruhák önálló ruhadarabként való viseletéhez kaphatsz néhány hasznos tippet.

Ha pedig szeretnéd beszerezni legújabb egyrészes fürdőruhádat, válogass webáruházunk legszebb modelljei közül!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *